Mi az az élőflóra és miért fontos szervezetünk egészséges működéséhez?

Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns hatású étrend-kiegészítő ital kizárólag természetes összetevőkből. Effektív mikroorganizmusokkal védje egészségét.

Élőflórás készítményekről bizonyára már mind hallottatok, hiszen ezek a termékek az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk miatt már jó ideje rendkívüli népszerűségnek örvendenek.

Azt mindannyian tudjuk, hogy az élőflórát tartalmazó készítmények nagyon egészségesek. De mi is pontosan az élőflóra és miért is olyan fontos szervezetünknek? Cikkünkből minden kiderül.

Mi az az élőflóra?

A bélflórában élő baktériumok, vírusok és gombák egyensúlyban élnek együtt. Ez az egyensúly azonban könnyen felborulhat nem megfelelő táplálkozás vagy egyes gyógyszerek hatására. A bélflóra helyreállítása különösen fontos az erős immunrendszer kialakulásához, ugyanis az immunrendszer kb. 70%-a a bélben található.

Léteznek jótékony hatású baktériumok is, amik már régóta használatosak az élelmiszeriparban. Az erjesztett élelmiszereknek a jellegzetesen savanykás íze részben a bennük található „jó” baktériumoknak köszönhető. Egyes erjesztett, utólag nem hőkezelt készítmények nagyszámú élő (oltó) kultúrát, más néven élőflórát tartalmaznak.

Az élőflórát olyan hasznos, élő mikroorganizmusok alkotják, amik szervezetünkbe jutva jótékony hatásokat fejtenek ki. Ezeknek a mikroorganizmusoknak legfőbb jellemzője, hogy emésztés során a savas közeget is túlélve elősegítik a bélflóránk egyensúlyának a fenntartását.

Miért fontos az élőflóra a szervezetünknek?

Bélrendszerünkben közel másfél-két kilónyi mikroorganizmus található. Ez a nagyrészt jótékony baktériumokból álló mikróba közösség, olyan fontos feladatokat lát el, mint az ásványi anyagok felszívódásának elősegítése vagy a rákkeltő vegyületek semlegesítése.

A „jó” baktériumok serkentik a bélfal mozgékonyságát, a szervezet számára szükséges tápanyagokat termelnek, a vastagbélbe eljutva pedig elősegítik az ember számára emészthetetlen szénhidrátok lebontását.

A jótékony mikroorganizmusok számának megfogyatkozása azonban bélflóránk egyensúlyának felborulását okozhatja. Ennek egyik fő következménye a gyomor- és bélrendszeri panaszok és betegségek kialakulása lehet. Szerencsére ezt könnyen megelőzhetjük élőflórás készítmények fogyasztásával.

Az élőflórás italokban megtalálható hasznos mikroorganizmusok többek között segítenek megakadályozni a betegségeket okozó baktériumok elszaporodását, erősítik az immunrendszert és szerepük van a fertőzések kialakulásának megakadályozásában.

Az Emóció 7.84 élőflórás italban három féle jótékony mikroorganizmus is található magas csíraszámban: Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, valamint Saccharomyces cerevisiae. Az Emóció 7.84 különlegessége, hogy a benne lévő jótékony mikroorganizmusok aktív – nem liofilizált – állapotban vannak, aminek köszönhetően a szervezetbe kerülve azonnal ki tudják fejteni kedvező hatásukat.

Forrás: emocio784.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük